Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Teatre per a nens

Valores y emociones  · 

Teatre per a nens

Al teatre es fon la literatura, la música, la pintura, la dansa... És un espai perfecte per a reunir tot un seguit d'arts i transmetre, divertir i comunicar als nens.

Avui a boolino volem parlar de teatre per a nens i recomanar-vos la Sala Zircó, a València, que porta anys apostant pel teatre infantil, apropant propostes ben pensades i de qualitat als nens.

I és que quan parlem de teatre infantil, és important escollir bé, que els nens acudeixin a obres517 jugando-con-alicia 2
de teatre dirigides a la seva edat perquè no s'avorreixin i aconsegueixin seguir la història, que el nombre d'espectadors sigui l'adequat, que la durada sigui apta per a cada tipus d'edat i que, per descomptat, la proposta sigui atraient i de qualitat.

En tractar-se d'un espectacle col·lectiu, el teatre crea vincles entre els espectadors, els nens que han vist la mateixa peça teatral creen un imaginari comú que els permet desenvolupar certes idees de manera més senzilla i fluida, a més, afavoreix l'intercanvi d'opinions i fomenta el debat. Davant d'una bona obra de teatre infantil, que diverteixi i convidi a la qüestió, els nens i nenes queden fascinats.

L'espai del teatre és un espai de contemplació que requereix concentració i que convida a imaginar possibles històries, un lloc en el qual es plantegen problemes més que es resolen respostes i en el qual es convida a formar part de les reflexions i els conflictes que es viuen a l'escenari.

Una obra infantil en què, a més, es crida l'atenció de l'espectador i se'l convida a participar de la història, és un mecanisme perfecte per a interessar als nens en les arts escèniques i trencar certs tabús o pors al ridícul.

El teatre requereix de tots els sentits, i una bona obra infantil, sabrà enganxar als nens, divertir i aportar allò que els resulti interessant i els convidi a seguir escoltant.


el-inventor-de-nic3b1osEn aquest sentit, volem recomanar-vos la Sala Zircó, a València, una sala que porta anys apostant pel teatre infantil de qualitat, perquè els nens necessiten bones propostes artístiques pensades per a ells.

Dins de la programació trobarem obres com Una xicoteta gran aventura, un espectacle que fa ús de les màscares larvàries per plantejar la reflexió al voltant de la naturalesa, tant pel que fa a la seva bellesa, com a la seva immensitat.

O L'inventor de xiquets, la història d'un inventor sol al món que decideix inventar l'únic que necessita per poder viure: nens a qui poder ensenyar els seus invents.

Per a més informació, us recomanem visitar la seva pàgina web i l'apartat per a escoles en què trobareu tota la informació de les diferents propostes teatrals a les que podeu assistir i les diferents guies didàctiques de les obres que proposen. També podeu seguir el seu usuari a boolino i estar al tant de totes les activitats que organitzen.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: teatre infantil, teatre per a nens, sala zircó valencia, literatura infantil

Comentar post