Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Trucs quotidians per a fomentar la lectura

Queremos saber...  · 

Trucs quotidians per a fomentar la lectura

Fa uns mesos a boolino llançàrem Com fer dels teus fills grans lectors? i us presentàrem deu idees per fomentar la lectura en els vostres fills. També molts de vosaltres vau compartir com fomenteu la lectura en els vostres fills. Sabem que no es tracta d'una tasca senzilla: de vegades que els nens llegeixin i, encara més, que ho facin de manera voluntària és complicat. Però com tot, el gust per la lectura també s'educa, i tot i que al principi pugui resultar costós, és possible mitjançant trucs i alternatives a la lectura comú que siguin ells mateixos els que, més endavant, descobreixin pel seu compte que llegir pot ser una experiència divertida i apassionant.

És per això que avui volem oferir alguns trucs quotidians i senzills amb els quals desenvolupar les capacitats lectores sense imposicions, es tracta d'acostar la lectura als nens d'una manera amable i divertida, de fer de la lectura una cosa quotidiana i natural:

Jocs de taula: molts dels jocs que tenim a casa del tipus pregunta-resposta, són perfectes perquèDad and two kids reading els nens llegeixin. El joc requereix la implicació del nen, que es diverteix alhora que llegeix les preguntes.

Llegir els cartells: us proposem, per passar una estona entretinguda, llegir els cartells de la carretera. Plantejat com un joc, els nens tractaran de llegir els missatges i s'esforçaran sense adonar-se'n.

Aprendre cuinant: poseu-los un davantal, un barret de cuiner i busqueu un llibre de receptes. Mentre prepareu el menjar, els vostres fills poden ajudar-vos llegint-vos els passos de la recepta, no només estaran llegint, sinó que estaran aprenent i implicant-se en la cuina.

Un conte abans d'anar a dormir: estem acostumats a llegir contes als nens a la nit, ara us animem a fer-ho a l'inrevés. Es tracta que els nens us expliquin el conte, feu-los veure que el conte és una cosa important per a vosaltres. Establiu un acord: un dia expliqueu el conte vosaltres i un altre dia ells. Afavorir un moment íntim d'aquest tipus amb la lectura ajudarà a que en un futur siguin ells mateixos qui gaudeixin i apreciïn tot el que un llibre els pot oferir.

I vosaltres? Com fomenteu la lectura a casa? Explica'ns la teva idea!

Participa al concurs Com fer dels teus fills grans lectors? i guanya premis. 

Imatge presa de http://www.better-beginnings.com.au/

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: fomentar la lectura infantil, com fer dels teus fills grans lectors, lectura infantil

Comentar post