Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres que parlen de la separació dels pares

Valores y emociones  · 

Llibres que parlen de la separació dels pares

Els divorcis són durs per als nens i difícils d'afrontar, és lògic i normal; el desig que els seus pares s'estimin i els estiminn és natural. Una separació, per força, haurà de ser dolorosa, però un cop acceptat això, hi ha moltes maneres de viure de manera menys traumàtica i que, així, el dolor i la incomprensió donin pas a l'acceptació i a la tolerància.

A poc a poc es pot anar fent comprendre als nens que la separació dels seus pares no vol dir que deixin d'estimar-los, que no hagin estat feliços durant molt de temps o que ells siguin els culpables. Cada nen, segons la seva edat i la seva forma de ser i d'afrontar els problemes, respondrà de manera diferent, però en qualsevol cas, hi ha llibres infantils que poden ajudar-vos i ajudar-lo a que el procés de dol davant la ruptura sigui més suportable, menys traumàtic i tingui menys possibles conseqüències en un futur.

Avui us portem tres llibres infantils que apropen la separació dels pares com a tema per a ajudar els nens a afrontar-la, sempre des de la qualitat literària.

Como antes, d'Ana Tortosa, il·lustrat per Jacobo Muñiz i editat per Edelvives.

como-antes

Autora: Ana Tortosa // Il·lustrador: Jacobo Muñiz // ISBN: 9788426373670

Como antes tracta de manera molt subtil el dolor per la separació dels pares de Leo, Ana Tortosa treu ferro al dolor i se centra en els bons records del passat i l'amor que encara conserva el nen.

Un text senzill i fàcil de comprendre, en el qual el tema de la separació no es tracta de manera explícita, ni moralitzant o pedagògica, sinó que forma part de l'argument, en el qual el protagonista és un nen com qualsevol altre que ha viscut amb dolor la separació dels seus pares.

Les il·lustracions de Jacobo Muñiz, teixides amb cura, evoquen records i moments plens de placidesa i felicitat.

El següent llibre que us recomanem és ¿Cuándo se irán estos? d'Ute Krause, editat per Juventud i adreçat a nens una mica més grans de 7 o 8 anys.

Cuando se irán estos

Autora: Ute Krause // ISBN: 9788426138262

Un llibre enginyós i molt divertit que ens acosta un divorci en clau de recomposició familiar. Perquè a vegades les famílies es separen i es tornen a recompondre en altres famílies i aquests canvis no són fàcils.

L'autora i il·lustradora presenta els problemes que es poden donar en un divorci de manera dolça i divertida. El protagonista del conte i els seus germans de sobte es troben que el pare viu amb una princesa i amb els seus fills: cal fer-los fora!

Però a ningú li agrada un pare trist... Així, la comprensió i l'amor faran que els nens superin el seu rebuig i facin el que sigui perquè el seu pare sigui feliç. Al final, d'això es tracta, no?

La història se'ns explica a través d'unes il·lustracions hilarants en les quals es desdramatitza, sense restar-li importància, el divorci i la separació d'una família.

Finalment volem recomanar Quin embolic de família! de Pascale Francotte.

9788424629410

Autora: Pascale Francotte // ISBN: 9788424629410

 

Un llibre en la línia de l'anterior però amb un enfocament dolç, tendre i amable centrat en una família que s'ha recompost. La història d'un nen que, després de la separació dels seus pares, ha de bregar amb els problemes que li suposa tenir dues noves famílies: el seu pare i la seva nova parella, que té una filla, i la seva mare i la seva nova parella, que també té un fill.

 

Un llibre realista, per a nens de 3 a 6 anys, que mostra amb optimisme com es pot superar la confusió després d'un divorci i reconstruir de nou una família.

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: quin llibre escullo avui, separacions, divorcis, literatura infantil, llibres per a nens, problemes infantils

Comentar post