Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Va de Guardians de la Infància, amb William Joyce

Valores y emociones  · 

Va de Guardians de la Infància, amb William Joyce

Avui dediquem el post a William Joyce i els seus Guardians de la Infància. Joyce és l'autor i guionista del curtmetratge, guanyador d'un Oscar, The fantastic flying books of Mr Morris Lessmore, una història on els protagonistes són els llibres, i per això ens hem de fer ressò a boolino d'aquest autor. William Joyce també és el creador conceptual dels personatges que surten a Toy Story, A bug’s life i Robots.

Després de l'èxit del curtmetratge, es va publicar l'àlbum The fantastic flying books of Mr Morris Lessmore, donant l'oportunitat de tenir el llibre en papelebook o aplicació per ipad. Es tracta d'un àlbum bellament il·lustrat pel mateix William Joyce i Joe Bluhm, que es va publicar després de l'èxit del curtmetratge d'animació. La història gira entorn a l'amor pels llibres, la seva capacitat d'il·luminar les nostres vida i el meravellós que és submergir-se en la lectura.

Us deixem aquí el curtmetratge, encara que dura 15 minuts és altament recomanable, i no us preocupeu per l'idioma perquè no té text.

A boolino cada vegada que el veiem ens emocionem més.

No obstant avui volem recomanar-vos la saga dels Guardians editada per Combel i Bambú en català i castellà. La desbordant imaginació de William Joyce ha creat una nova sèrie que ja ha entusiasmat a nens i majors de totes les edats a l'estranger. La saga, que s’ha començat publicant amb dos llibres i un àlbum basat en la pel·lícula de la qual després us parlarem, narra la història dels Guardians, protectors dels somnis i esperances dels nens de la Terra, que s'han convertit en els nous herois de la literatura infantil i juvenil i no són altres que Nicolau Sant Nord o Santa Claus, el Creador dels Somnis, el Conill de Pasqua, la Fada de les Dents i molts més, però el primer de tots va ser Home Lluna (HL). Ara hauran d'actuar tots junts contra el malvat Ombra, el Rei dels Malsons o com tradicionalment s’anomenava, l'Home del Sac.

Aquesta sèrie de llibres ja ha estat número u a les llistes de vendes als Estats Units.

Els primers llibres que han inspirat la pel·lícula que s'estrenarà el proper 30 de novembre són L'home de la lluna, Nicolau Sant Nord i la batalla contra el Rei dels Malsons i Conill de Pasqua i el seu exèrcit al centre de la Terra. En resum, tot un seguit d'aventures en defensa dels nens, de la infància, en què es recordarà personatges clàssics i tradicionals com el Pare Noel o el Conill de Pasqua.

D'aquestes novel·les de fantasia s'ha dit:

«Una reelaboració d'un món de conte de fades antic, real. Fosc. Misteriós.» Maurice Sendak, creador d'Allà on viuen els monstres, guanyador del premi Caldecott.

«William Joyce, per dir-ho de forma senzilla, és un geni, i som molt afortunats que tregui un altre llibre. L'Home de la Lluna està ple de tendresa, d'amor i de màgia. És una història inoblidable que pressento que trobarà el seu lloc al cor dels nens de tot el món.» Brian Selznick, autor i il·lustrador de La invenció de l’Hugo Cabret.

«Cada llibre de William Joyce està pintat de manera més bella que l'anterior, s'ha imaginat amb més màgia i s'ha escrit més deliciosament. L'Home de la Lluna és la seva última obra mestra. El llibre pel qual sospiràvem els seguidors de Joyce, joves i grans.» Michael Chabon, autor de The Amazing Adventures of Kavalier and Clay, guanyador del premi Pulitzer.

Aquí us deixem el tràiler de la pel·lícula: nosaltres no ens la perdrem. I vosaltres?

També us deixem el web.

I el catàleg dels llibres de l'editorial que han inspirat la pel·lícula.

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: William Joyce, l'origen dels guardians, pel·lícula i llibre guardians

Comentar post